Collectes 2023

Collecte per kwartaal

U kunt uw bijdrage voor het collectedoel en onze eigen gemeente overmaken op
NL 93 INGB  0000 006397 onder vermelding van het collectedoel en/of de
Remonstrantse gemeente. 

Hartelijk dank voor uw bijdrage.

Collecte tweede kwartaal 2023

In het tweede kwartaal van 2023 collecteren we voor Participatie Keuken Den Haag (www.participatiekeuken.nl). Voor dit doel collecteerden wij al eerder, maar door de toegenomen vraag is onze hulp opnieuw nodig.

De Participatie Keuken is enorm succesvol gebleken in het bereiken van de meeste kwetsbare mensen in onze samenleving. Vaak mensen die nauwelijks meer buiten komen en weinig of geen contacten hebben in hun omgeving. Bij de “aanschuiftafels” kan iedereen komen eten, ongeacht status of achtergrond.

In de afgelopen twee jaar zijn de activiteiten uitgebreid naar andere kwetsbare groepen. Op maandag is er kinder-restaurant, waar kinderen tussen 9 en 12 jaar zelfstandig komen eten. Doel is de kinderen beter te leren kennen en hen op de radar te krijgen vóórdat ze in de problemen komen. Op dinsdag wordt er gekookt voor de soepbus, voor dak- en thuislozen en buurtbewoners met een verslaving of andere rugzak. Op woensdag komen kinderen samen met hun ouders koken, met als doel de integratie tussen verschillende culturen te bevorderen. Op donderdag is er de aanschuiftafel voor eenzame senioren. Op vrijdag het vrouwenontbijt.
Verder ondersteunt de Participatie Keuken 130 arme gezinnen met boodschappen voor ontbijt en lunch. Het betreft vaak verborgen armoede, de gezinnen worden door de scholen aangemeld als ze merken dat er haast geen geld is voor eten en de kinderen hierdoor niet goed mee kunnen komen. De boodschappen moeten in buurtkamers worden opgehaald, zodat de situatie gemonitord kan worden en zij ook verder geholpen kunnen worden.

Van de ‘weggeefkiosk’, waaruit voedsel dat over is mag worden meegenomen, wordt veel gebruik gemaakt.

De Participatie Keuken krijgt geen subsidie maar ontvangt veel steun van particulieren en bedrijven. Maar door de toegenomen vraag (lees: toegenomen armoede) kunnen zij uw ondersteuning goed gebruiken. Wij rekenen dan ook op uw gulle gaven voor dit prachtige doel.

  De Diaconale Commissie

Collecte eerste kwartaal 2023

In het eerste kwartaal van 2023 collecteren wij voor de Voedselbank Haaglanden.

Vorig kwartaal nog collecteerden wij voor Oekraïne, maar de oorlog dáár veroorzaakt ook in ons eigen land grote armoede.

Torenhoge energiekosten, stijgende zorgkosten en hoge belastingen en gemeentelijke lasten zorgen ervoor dat mensen maandelijks steeds minder geld over houden om van te leven.

Steeds meer mensen en gezinnen (en sinds vorig jaar zelfs tweeverdieners!) die géén geld overhouden om eten te kopen, doen daarom via hulpverleners, een diaconie of de gemeente een beroep op de Voedselbank voor Voedselhulp.
Met de toenemende vraag nemen ook de kosten toe.

En hoewel wij al vaker voor de Voedselbank Haaglanden hebben gecollecteerd, denken wij dat de nood nu zó hoog is, dat deze organisatie onze hulp goed kan gebruiken.

Wij rekenen op uw gulle gaven voor dit prachtige doel.