Collectes 2024

Collecte per kwartaal

U kunt uw bijdrage voor het collectedoel en onze eigen gemeente overmaken op
NL 93 INGB  0000 006397 onder vermelding van het collectedoel en/of de
Remonstrantse gemeente. 

Hartelijk dank voor uw bijdrage.

Eerste kwartaal 2024

In het eerste kwartaal van het nieuwe jaar collecteren wij voor de Stichting Weekje Weg.

Deze stichting biedt al ruim 40 jaar vakanties aan gezinnen met kinderen t/m 12 jaar, die rond moeten komen van een minimum inkomen. Het doel van deze vakanties is om hen uit de sleur van hun situatie te halen en hun sociaal isolement te doorbreken. De kinderen van deze gezinnen zien elk jaar hun vriendjes op vakantie gaan, terwijl zij zelf thuisblijven. Zes weken lang thuis, want er is ook geen geld voor het zwembad of andere uitstapjes. En als ze terugkomen op school, dan zijn zij diegenen zonder leuk vakantieverhaal.

Helaas komt deze situatie in steeds meer gezinnen voor; de verborgen armoede in Nederland neemt toe. De Stichting Weekje weg verzorgt ook voor Vluchtelingenwerk Nederland vakanties voor eenoudergezinnen. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij, en het bevordert de integratie. De visie van deze stichting is: Vakantie voor iedereen!

Weekje Weg bevordert op deze manier de sociale en maatschappelijke deelname van hun gasten. Door er even helemaal uit te zijn, heeft de mens weer nieuwe energie om actief deel te nemen aan de maatschappij. De positieve ervaring van een leuke vakantie heeft een bijzondere impact op het dagelijkse leven van heel veel gezinnen.

Wij hopen dan ook dat u dit mooie doel van harte zult willen steunen.