24 oktober 2017

Een oase in een jachtige wereld

Geschreven door gastauteur

De buienradar hielden we angstvallig in de gaten: kamperen in de regen is immers geen pretje. Maar alsof er zegen van boven kwam: na dagen van overvloedige regen scheen de zon toen we op zaterdagmiddag 16 september arriveerden op het Kampeerbosje te Leerdam. ‘Een oase in een jachtige wereld’ prijzen ze zichzelf aan en dat is geen woord gelogen. Met 8 kinderen en 7 volwassenen, 2 gasten op de zaterdagavond en 2 op de zondagochtend beleefden we het Tweede Haagse Remonstranten Kampeerweekend.

De kinderen waren we snel ‘kwijt’: op het terrein was genoeg te verkennen en te ontdekken. De modder vormde geen belemmering. Een kleine wandeling om de omgeving te verkennen ging vooraf aan een avond rond het vuur met voedsel en verhalen. Reinhold en Hans trakteerden ons op een bezoek en heerlijke gehaktballetjes. Wat inspireert nu beter dan de natuur, stilte en een warm vuurtje? Een smokkelspel (des duivels?) maakte de avond compleet. De familie Spek overnachtte stoer in een tent, de families Wouters-Slis en Van Winden-Spijker in ‘cabin’ en Renée Swart sliep met haar dochters in een heuse ‘Pipowagen’.

De zondagochtend – we werden om half 9 aan ons eigen ontbijt verwacht – scheen een stralende zon en met uitzicht op koeien nuttigden we een overvloedig ontbijt. Kim en Daniel voegden zich bij ons. De volwassenen strekten de benen tijdens een lange wandeling door de Leerdamse polder, terwijl de kinderen onder leiding van Daniel – in het dagelijks leven natuurgids – van hem allerlei leerden over het leven in het bos: geblinddoekt bomen herkennen, walnoten rapen en inkt maken van galappeltjes. De ouders rondden het fijne weekend af met ene gedicht ‘Geloven is niet…’

Mag je na 2 keer van een traditie spreken? Als het aan de kampeerders ligt wel! Volgend jaar dus weer. Ga je dan mee?

Renée Swart 

Gerelateerd