27 augustus 2017

Le fils de l’autre – Filmcafé met Reinhold Philipp

Geschreven door gastauteur

Sommige kinderen worden opgevoed met de haat van hun ouders voor andere bevolkingsgroepen, voor mensen met een ander geloof of culturele achtergrond. Wat gebeurt er als een kind ineens juist bij die groep blijkt te horen?

Net wanneer Joseph zijn dienstplicht bij het Israëlische leger wil starten, ontdekt hij dat hij niet de biologische zoon van zijn ouders is en dat hij bij zijn geboorte verwisseld werd met Yacine, kind van een Palestijnse familie uit de Westelijke Jordaanoever. Om als kind te horen dat je ouders niet je biologische ouders zijn is vaak al voer voor een psychologisch conflict. Maar als je te horen krijgt dat je als Joodse baby bent omgewisseld met een Palestijnse bady is dat nog veel pijnlijker.

Deze onthulling verandert het leven van beide families ingrijpend en dwingt hen hun eigen identiteit, waarden en overtuigingen vanuit een totaal nieuw licht te bekijken. Hoe handelen beide families met het idee dat ze een kind van de vijand hebben opgevoed? Zowel de jongens als hun families moeten een dwingende nieuwe werkelijkheid leren accepteren. Zijn de verschillen werkelijk zo groot? Zijn ze niet beiden zonen van Abraham?

Zaterdag 23 september 16 uur

Film, maaltijd en nagesprek

Opgeven voor 19 september via: remondenhaag@hetnet.nl

Toegang: 15 euro

Gerelateerd