14 mei 2017

Mijn eerste honderd dagen – Joost Röselaers over de toekomst van de Remonstranten

Geschreven door André Meiresonne

Joost Röselaers houdt zaterdag 20 mei a.s. de jaarlijkse Uytenbogaert-lezing in de Remonstrantse kerk in Den Haag. Röselaers is sinds januari 2017 werkzaam als algemeen secretaris van de remonstranten. Tijdens de eerste honderd dagen maakte hij kennis met alle dienstdoende remonstrantse predikanten, en verschillende Nederlandse kerkleiders. Daarnaast sprak hij een tiental opiniemakers, politici en journalisten over de toekomst van kerken in Nederland, en de remonstranten in het bijzonder.

Tijdens de lezing zal Röselaers spreken over zijn bevindingen en inzichten, en een visie uitspreken voor de toekomst van kerken in het algemeen, en de Remonstranten in het bijzonder. In dit alles neemt Röselaers ook zijn ervaringen in Londen mee, waar hij de afgelopen vier jaren predikant was van de Nederlandse Kerk. Na zijn inleiding zal er gelegenheid zijn Joost vragen te stellen. Na afloop is er  een hapje en drankje.

Joost Röselaers (1979) is sinds januari 2017 Algemeen Secretaris van de Remonstranten. Tot de zomer is hij tevens predikant van de Nederlandse Kerk te Londen (Austin Friars). In 2016 voltrok Röselaers het eerste kerkelijke homohuwelijk in het Verenigd Koninkrijk. Vanuit zijn kerk geeft Röselaers ook vorm aan het Dutch Centre en de Nederlandse City Lunches (NCL) in Londen. Door deze vernieuwende activiteiten is de Nederlandse Kerk in Londen geworden tot een plek van ontmoeting en zingeving voor alle Nederlanders in Londen.

Zaterdag 20 mei, 16 uur. Remonstrantse Kerk, Laan van Meerdervoort 955 Den Haag. Kosten 5 euro.

Gerelateerd