Kerkdienst o.l.v. ds Reinhold Philipp

Kerkdienst o.l.v. ds Reinhold Philipp
Datum 16 augustus 2020
Tijd 10:30 uur

Voedsel dat we vandaag nodig hebben

De tijd in de woestijn is voor het volk Israël een soort tussentijd. Ze zijn weg van het vertrouwde (Egypte, slavernij, maar ook zekerheid b.v. eten en drinken) en nog niet bij het beloofde land (waar alles goed zal zijn, melk en honing in overvloed). Die tussentijd is voor hen een tijd van leren, van zelfstandig worden, van leren omgaan met vrijheid en verantwoordelijkheid.

Het lijkt alsof ook wij ons nu in een soort tussentijd bevinden. Het oude normaal moesten we heel onverwacht en onvoorbereid achter ons laten. Willen we terug naar vroeger, naar zoals het ‘altijd’ was? Ook al waren we misschien slaven van de tijdsdruk, van alsmaar presteren, van economische groei, van consumeren, de zinloosheid van het ‘meer-meer-meer’. Als we ons in een tussentijd bevinden. Als we onderweg zijn. Waar gaan we dan eigenlijk heen? Wat is ons Beloofde Land? Wanneer hebben wij ons doel bereikt?

Het Manna in de woestijn was geen brood. Manna staat voor alles wat we nodig hebben om te kunnen leven. God zegt: Ik zorg ervoor dat er elke dag genoeg is. Manna staat voor mij voor meer dan alleen voedsel. Want om te overleven hebben we voedsel en water nodig. Maar om te leven hebben we meer nodig: doel en zin.

Voorganger: ds Reinhold Philipp

Organist: Hans Jacobi

m.m.v. een kleine cantorij

Opgeven voor de dienst is verplicht

via de mail: remondenhaag@hetnet.nl

of tel: 070-3250779

Via de mail kunt u zich opgeven tot vrijdag 13.00 uur. 

Er kunnen zich maximaal 50 personen opgeven voor de kerkdienst.

Liturgie

Bezoekersprotocol

 

Agenda