Samen op stap naar Museum Voorlinden te Wassenaar

Samen op stap naar Museum Voorlinden te Wassenaar
Datum 7 februari 2019
Tijd 13:30 uur

Excursies musea o.l.v. Jacques Zwaan

Expositie met het werk van Armando

Donderdag 7 februari 2019 zal er de mogelijkheid zijn deel te nemen aan de excursie naar Museum Voorlinden te Wassenaar. Daar is een overzichtstentoonstelling van Armando te zien. Armando was naast beeldend kunstenaar ook schrijver, acteur, muzikant en bokser. Alles wat hij deed, deed hij vol overgave. Hij is een fenomeen dat niet weg te denken is uit de Nederlandse cultuurgeschiedenis. De tentoonstelling in het Museum Voorlinden was al gepland, voordat Armando op 1 juli 2018 overleed.

Naast de expositie van het werk van Armando is er ook de expositie “Less is more”. Er worden werken getoond, van kunstenaars die reductie en essentie centraal stellen. Met een minimale ingreep creëren zij een groots gebaar. Het betreft o.a. de kunstenaars: Carel Willink, Jan Schoonhoven, Piero Manzoni, Ann Veronica Janssens, Jan Hendrikse, Daniel Buren, Liza Lou, Pascale Marthine Tayou, Alicja Kwade, Eva Rothschild. Henk Peeters, Adolf Luther, Robert Mangold, Miroslav Balka, Donald Judd, Kishio Suga en Xiao Yu.

NRC Handelsblad heeft in een bijlage aandacht aan beide evenementen besteed.

Ik hoop, dat u weer in de gelegenheid zult zijn om mee te gaan. In afwijking van andere excursies verzamelen we op 7 februari 2019 te 13:30 uur in de hal van Museum Voorlinden. U kunt proberen te poolen. Wellicht willen de autobezitters melden of zij anderen mee zouden willen nemen en het aantal personen. Het is ook mogelijk om met de bus te gaan. Het is bus 43 (Connexxion) richting Leiden vanaf het Busplatform van Centraal Station. De bus vertrekt 12:56 uur.  Vanaf de uitstaphalte Wittenburgerweg te Wassenaar is het 16 minuten lopen naar het museum aan de Buurtweg 90. Als u met de bus wilt gaan, laat u het mij dan even weten. Dan reis ik met u mee. Ik ben al eens eerder per bus naar Museum Voorlinden gegaan.

Meldt u zich in alle gevallen even aan als u mee wilt gaan: E: J.Zwaan25@kpnplanet.nl

Agenda