Muziek in de kerk 1

Muziek in de kerk 1
Datum 1 december 2018
Tijd 10:30 uur
Entree
€ 10.-

Recitals met Kamermuziek met medewerking van het Koninklijk conservatorium

Eén of enkele studenten van het Koninklijk Conservatorium zullen kamermuziek uitvoeren.

Muziek in de kerk

Programma Zaterdag 1 december 2018

Simon Danell (Zweden), piano:

R.Schumann: Symphonic Etudes Op.13,

Theme and 7 variations

C.Debussy: Estampes

F. Chopin: Nocturne in C-minor  Op.27 no.1

F.Liszt: Fantasy and Fugue on the motive B-A-C-H

Pauze

Novile Maceinaite (Litouwen), viool

en Liesbeth Bosboom (Nederland), cello:                             

E.Ysaye: Sonate no 3  D-minor “George Enescu”

Z.Kodâly: Duo voor viool en cello  Op.7

G.Enescu: Airs Danse Le Genre Roumain (1926)


Novile Maceinaite (viool)

Novile (1991) Vilnius, Litouwen; speelt viool sind haar 7e jaar. Ze studeerde aan de National Ciurlionis School of Arts in Vilnius. Gedurende haar studie in Litouwen nam ze deel aan verschillende nationale en internationale wedstrij-den, won er prijzen en maakte in Litouwen furore met het vioolconcert in G-minor van Max Bruch. Thans studeert zij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in de masterclass bij Philippe Grafin en Ilona Sie Dhan Ho. En zij specialiseert zich met name in Kamermuziek onder leiding van Andras Keller en Stephan Picard.

Liesbeth Bosboom (cel0) 

Liesbeth (1995) is een veel belovende jonge Nederlandse celliste. In 1917 studeerde zij met een 10 af aan het Prins Claus Conservatorium bij Jan-Ype Nota. Zij studeert thans in de masterclass aan het Koninklijk Conservatorium onder leiding van Michel Strauss en Jan-Ype Nota. Daarnaast volgt ze de orkestmaster van het Residentie Orkest. Als solist gaf Liesbeth concerten in Nederland, Duitsland, Zweden, Frankrijk, Spanje en Taiwan met verschillende orkesten, waaronder het Nederlands Kamerorkest. Zij is vaste celliste van het Orkest van het Noorden en aanvoerster van de celli van het Nationaal Jeugdorkest.

Simon Danell (piano)

Simon komt uit Zweden waar hij aan de Muziekschool van Helsingborg piano studeerde bij Mikael Kanarva. Hij won een Zweedse nationale wedstrijd en speelde in verschillende Europese landen. Na zijn verdere cello-opleiding bij Romuald Sztern kwam hij naar Nederland en studeert thans aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag onder leiding van Prof. Naum Grubert.

Het is bijzonder dat Simons linker hand plotseling last kreeg van ‘Focal Dystonia’ met als diagnose dat zijn carrière als pianist ten einde leek. Dit heeft er toe geleid dat hij zijn repertoire en zijn speelwijze heeft moeten aanpassen. Maar een ijzersterk doorzettingsvermogen heeft als resultaat dat hij onlangs zijn eerste CD heeft gepubliceerd en dat een volgende op stapel staat met muziek van Mozart, Scriabin en Liszt.

Toegang: € 5, – voor leden en vrienden en  € 10, – voor overige belangstellenden

Agenda