Museumbezoek aan museum Beelden aan Zee

Museumbezoek aan museum Beelden aan Zee
Datum 6 oktober 2020
Tijd 13:30 uur

O.l.v. Jacques Zwaan

Deze keer dichtbij huis, in onze eigen stad. Wellicht kent u het al, het is Museum Beelden aan Zee.

Daar zal dan het zien de expositie:

EIGEN+BEELD

Moderne sculptuur museaal en particulier verzameld

Museum Beelden aan Zee toont een groots overzicht van de beeldhouwkunst van de moderne tijd. Aan de hand van vijf verhaallijnen wordt de bezoeker in de tentoonstelling meegenomen door de boeiende en meeslepende geschiedenis van de moderne beeldhouwkunst en komt daarbij langs beelden van beroemde beeldhouwers uit Nederland en daarbuiten, zoals Mark Quinn, Yinka Shonibare, herman de vries, Marino Marini, Ossip Zadkine, Niki de St. Phalle, Matthew Day Jackson, Mari Andriessen en Wessel Couzijn. De verhaallijnen geven context bij de grote thema’s in de moderne beeldhouwkunst: Places to be (monumenten), Onbegrensd (niet-westerse invloed), Back to the future (classicisme), De innerlijke constructie (abstractie), Zonder titel (conceptuele kunst).

Voor de tentoonstelling worden werken geleend van particulieren uit binnen- en buitenland. Beelden aan Zee onderhoudt als particulier museum een intensieve band met verzamelaars van beeldhouwkunst. Deze verzamelaars krijgen in de tentoonstelling een gezicht en vertellen over hun liefde voor de beeldhouwkunst en het museum. Zij staan eveneens garant voor een selectie beelden van hoge kwaliteit en internationale allure, die samen met beelden uit de eigen collectie van het museum zal worden getoond.

Naast deze speciale expositie is er in het museum ook de Gipsotheek en een Penningencollectie. Op de binnenplaats staat een interessante beeldengroep, die de koninklijke familie voorstelt. Ook is er de patio met grote beelden. Kortom een zeer interessant museum

Het museum is ‘corona-proof’. Museumkaart is geldig, evenals de Vriendenpas. U kunt vooraf reserveren, maar dat is niet nodig. Ik stel voor, dat wij te 13:30 uur verzamelen in de hal/foyer van het museum. Daar kan desgewenst ook een consumptie worden genoten (voor eigen rekening). Soms vinden er (te 14:00 uur) ook inlooprondleidingen plaats tegen een geringe vergoeding. Als die op 6 oktober gehouden zouden worden, kunnen we er eventueel aan deel nemen.

Het museum is te bereiken met tram 1 en 9 en bus 22. Parkeren aan de Nieuwe Parklaan 248 (BKS Parking).

Graag zal ik in in het museum begroeten. Wel zou ik het prettig vinden om te vernemen of wij elkaar daar zullen treffen.

Jacques Zwaan – J.Zwaan25@kpnplanet.nl

Agenda