Museumbezoek 5 is afgelast!

Museumbezoek 5 is afgelast!
Datum 17 maart 2020

o.l.v. Jacques Zwaan

Kunst is religie… Een gewaagde stelling. Voetbal is ook religie… Dat is echter een ander chapiter.  Kunst kan het leven verdiepen. Zoals religie, godsdienst, geloof kan bepalen bij de kwetsbaarheid en de roerselen van het leven. Kunst in de ruimste zin kan gevoelig maken voor deze belangrijke dingen in het leven en nieuwsgierig maken naar de rituelen, die de geloofsbeleving begeleiden of mede inhoud geven. Daarom bieden wij graag bezoeken aan verschillende kunstinstellingen aan, zoals de vorige jaren ook is gebeurd.

Dinsdag 17 maart: Cobra Museum, Amstelveen

Mexicaanse meesterwerken uit de collectie van het Museo de Arte Moderno naar Amstelveen.

Intens Mexico is een uitbundige tentoonstelling waarmee het Cobra Museum voor Moderne Kunst 46 kunstwerken uit de collectie van het Museo de Arte Moderno in Mexico-Stad voor het eerst naar Nederland brengt. Een aanzienlijk deel hiervan behoort tot het nationaal erfgoed van dit omvangrijke, kleurrijke en diverse land, dat maar liefst net zo groot is als West-Europa. De werken zijn geselecteerd door Sylvia Navarrete Bouzard, tot voor kort directeur van het Museo de Arte Moderno in Mexico-Stad.

Intens Mexico is een tentoonstelling met een veelzijdige beeldtaal en symboliek. We maken kennis met een variëteit aan symbolische, soms zelfs karikaturale figuren die geportretteerd worden in een onbevangen, expressieve stijl en zien gepassioneerde en vitale kunst, die deels geworteld is in oude tradities. Maar ook satirische benaderingen van nationalisme en een kritische blik op het vermengen van culturele identiteit ontbreken niet.
Een aantal van de bekendste Mexicaanse kunstenaars is in deze tentoonstelling vertegenwoordigd, zoals Tina Modotti (1896-1942),
José Clemente Orozco (1883-1949) Diego Rivera (1886-1956) en David Alfaro Siqueiros (1896-1974). Ook Frida Kahlo (1907-1954) is te zien, met het werk Los Cocos, uit 1951.

Naast deze bijzondere expositie kan ook de vaste collectie worden gezien. Het gebouw van het Cobra Museum is een ontwerp dat ook de moeite waard is om te zien.

Gaat u mee? Laat het even weten: J.Zwaan25@kpnplanet.nl

 

 

Agenda