Museumbezoek

Museumbezoek
Datum 24 april 2018
Tijd 9:21 uur

Excursie naar Museum More te Gorssel.

Dinsdag 24 april, vertrek 9.21 uur, Den Haag CS

4 REALISTEN, voortzetters van een grote Hollandse kunsttraditie. Floris Verster, Jan Mankes, Dick Ket en Henk Helmantel creëren alle vier een eigen atmosferische werkelijkheid. Een wereld van serene roerloosheid en verstilling. Met 120 stillevens, landschappen en portretten omspant de tentoonstelling De serene blik meer dan een eeuw realisme van topniveau. Vaak in één adem genoemd, is het de eerste keer dat deze vier kunstenaars bijeen te zien zijn.

Opeenvolgend hebben zij elkaar beïnvloed. Maar in de kern zijn het eenlingen met een geheel eigen signatuur, niet te harnassen in een stroming. Traditie en eigenheid, is er sprake van een krachtmeting? Met het verleden en met elkaar. Op welke manier zetten zij onze vaderlandse genretradities voort?

Waarin verschillen ze duidelijk van hun voorgangers en van elkaar? Wat is hun geheim? Deze vier realisten dirigeren onze blik – hoe dan ook – naar een bijna mysterieuze wereld waarin zij het gewone, het alledaagse, uittillen boven de werkelijkheid.

Vertrek 09:21 uur vanaf station Den Haag CS. Vanaf station Deventer met de bus naar Gorssel. Aankomst te 11:26 uur bij het Museum.

Het is prettig als u zich even aanmeldt via:

J.Zwaan25@kpnplanet.nl

 

Agenda