Museumbezoek 4

Museumbezoek 4
Datum 24 januari 2020

o.l.v. Jacques Zwaan

Kunst is religie… Een gewaagde stelling. Voetbal is ook religie… Dat is echter een ander chapiter.  Kunst kan het leven verdiepen. Zoals religie, godsdienst, geloof kan bepalen bij de kwetsbaarheid en de roerselen van het leven. Kunst in de ruimste zin kan gevoelig maken voor deze belangrijke dingen in het leven en nieuwsgierig maken naar de rituelen, die de geloofsbeleving begeleiden of mede inhoud geven. Daarom bieden wij graag bezoeken aan verschillende kunstinstellingen aan, zoals de vorige jaren ook is gebeurd.

Vrijdag 24 januari: Catherine Convent Utrecht

M U S E U M B E Z O E K C A T H E R I J N E C O N V E N T Middeleeuwse kunst uit Noord- en Zuid-Europa Vanuit het uiterste noorden en zuiden van Europa zijn middeleeuwse kunstwerken van topkwaliteit eenmalig naar Utrecht gereisd. Een unicum, omdat deze kunst in het midden van Europa verloren gegaan is. En wat het verhaal nog specialer maakt: de topstukken uit Noord en Zuid tonen ondanks meer dan 3000 kilometer afstand verrassend veel overeenkomsten. Hoe kunnen ze zo enorm veel op elkaar lijken? U hoort en ziet het op de tentoonstelling!
Gaat u vrijdag 24 januari mee om deze kunst in het Catharijne Convent te bekijken? Het is de bedoeling om 09:40 uur te vertrekken van station Den Haag Centraal. Er rijdt een bus vanaf station Utrecht Centraal voor wie het lopen bezwaarlijk is. Graag even melden: J.Zwaan25@kpnplanet.nl.

Agenda