Museumbezoek 3

Museumbezoek 3
Datum 21 november 2019
Tijd 9:40 uur

o.l.v. Jacques Zwaan

Kunst is religie… Een gewaagde stelling. Voetbal is ook religie… Dat is echter een ander chapiter.  Kunst kan het leven verdiepen. Zoals religie, godsdienst, geloof kan bepalen bij de kwetsbaarheid en de roerselen van het leven. Kunst in de ruimste zin kan gevoelig maken voor deze belangrijke dingen in het leven en nieuwsgierig maken naar de rituelen, die de geloofsbeleving begeleiden of mede inhoud geven. Daarom bieden wij graag bezoeken aan verschillende kunstinstellingen aan, zoals de vorige jaren ook is gebeurd.

François Morellet (Cholet, 19262016) was een Franse kunstenaar.
Hij heeft zich gedurende zijn carrière achtereenvolgens beziggehouden met schilderkunst, lichtkunst, beeldhouwkunst en grafische kunst.

Donderdag 21 november kunnen wij een bijzondere expositie bezoeken. De kunstcollectie Würth te ’s-Hertogenbosch.

Er is werk te zien van Francois Morellet: ‘Geometrie en Ironie’. In zijn vroege carrière schilderde de Franse kunstenaar François Morellet (1926-2016) voornamelijk figuratief. Toch wordt hij vandaag de dag wereldwijd gezien als één van de meest toonaangevende kunstenaars van de Concrete kunst. Ook wel bekend als Geometrisch abstracte kunst.

Naast de schilderkunst hield hij zich in zijn werkzame bestaan ook bezig met grafische kunst. De toegang is kosteloos. in dit geval is het interessant om een rondleiding te boeken. De kosten ervan bedragen € 45 voor een groep van maximaal 15 personen (hoofdelijk om te slaan). Niet alleen komt de expositie zelf aanbod, maar ook de gehele collectie en het criterium van het verzamelen.

Vertrek van station Den Haag Centraal te 09:40 uur; overstappen in Utrecht en in Den Bosch met stadbus 156.

Meldt u zich even aan: J.Zwaan25@kpnplanet.nl

 

Agenda