Lezing Christien Brinkgreve

Lezing Christien Brinkgreve
Datum 3 oktober 2018
Tijd 20:00 - 21:30 uur
Entree
€ 10.00

Het Raadsel van Goed en Kwaad

Christien Brinkgreve (1949) is emeritus-hoogleraar Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Naast haar universitaire werk heeft ze altijd geschreven voor een breder publiek. Ze legt verbindingen tussen verschillende vakgebieden en weet complexe onderwerpen toegankelijk te maken.

Ze schrijft over gevoel, gedrag en moraal, bekijkt deze in de context van de tijd en onderzoekt welke, vaak verborgen, eisen aan mensen worden gesteld. Ze maakt zich sterk voor een herwaardering van het verhaal van mensen dat in het huidige regime van maat en getal verloren dreigt te gaan. Hierdoor verdwijnt veel uit zicht wat van waarde is: variatie en gelaagdheid, lastige gevoelens over zichzelf en anderen en hoe sociale veranderingen doorwerken in houdingen en verhoudingen. Door te luisteren naar verhalen komt er niet alleen een scherper oog voor de last van het bestaan, maar ook voor bronnen van geluk en vermogen.

In Het raadsel van goed en kwaad gaat zij op zoek naar antwoord op vragen over leven, dood en liefde.
Ze laat zien wat het belang is van contact als bron van leven en hoe gevaarlijk het is als mensen het contact verliezen,
met zichzelf en anderen. Zij maakt duidelijk dat dergelijke grote vragen geen pasklare antwoorden hebben,
en hoe verweven destructieve en vitale krachten kunnen zijn.

 

Toegang: €   5, – voor leden en vrienden en  € 10, – voor overige belangstellenden

 

 

Agenda