Lezing Christa Anbeek

Lezing Christa Anbeek
Datum 28 maart 2019
Tijd 20:00 uur
Entree
€ 10.-

Voor Joseph en zijn broer

Hoofdthema in het werk van Christa Anbeek is onze menselijke kwetsbaarheid. Ook in dit boek gaat het daarover.
In ‘Voor Joseph en zijn broer, van spelen naar overleven en andere zaken van ultiem belang’ koppelt, zij net als in haar eerdere werk indringende persoonlijke ervaringen aan filosofische beschouwingen. Voor het eerst vertelt zij ook onomwonden over de suïcides in haar familie. Maar minstens even belangrijk is de komst van haar kleinzoon.
In de inleiding zegt zij hierover: ‘Hoe kom ik van treurigheid naar verwondering? Hoe verwelkom ik het nieuwe, vreemde en onverwachte?
Hoe kan ik het tij keren naar onbeschaamd plezier scheppen in alles wat er is?
Dit zijn de centrale vragen in mijn boek.’ Ook geeft Anbeek in ‘Voor Joseph en zijn broer’ het woord aan psychiatrische patiënten die ze jarenlang begeleidde, en aan haar studenten.

Na haar inleiding gaan wij met Christa Anbeek in gesprek.

Prof. Dr. Christa Anbeek (1961) schreef verschillende boeken over zoektochten naar de diepere zin van leven en dood. Zij onderzocht en beoefende inzichten en praktijken uit het boeddhisme, humanisme, christendom, filosofie en literatuur. Zij is remonstrants predikant en als bijzonder hoogleraar verbonden aan het remonstrants seminarium. Als hoofddocent is zij verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek. Ze werkte tien jaar als geestelijk verzorger in de GGZ. Het levenseinde onder ogen zien, levenskunst en overlevingskunst zijn belangrijke thema’s in haar werk.

Toegang: € 5, – voor leden en vrienden  € 10, – voor overige belangstellenden

 

 

 

Agenda