Kunst in de kerk

Kunst in de kerk
Datum 17 februari
Tijd 17:00 uur

Dubbele expositie met werk van Marja van Bijlevelt en Renata Bauer

Opening: zaterdag 17 februari, om 17.00 uur. U bent van harte welkom

In februari 2024 laat ik een aantal werken zien in de kerk. Er zijn geen herkenbare elementen in mijn werk, het is abstract. Ik houd mij bezig met de basis van de schilderkunst: formaat/vlak-lijn-kleur.

Het proces van schilderen is voor mij een continue voortgang. Vaak werk ik in series, die steeds hetzelfde uitgangspunt hebben. Zo ontstaan reeksen van verwante werken, die verschillende mogelijkheden laten zien. Er is verder voortdurend onderzoek naar formaat, vorm, kwast-streek en ordening in het vlak.

Het werk maak ik op houten panelen of op papier. Qua kleur zoek ik het in de beperking, ik gebruik een aantal basiskleuren en dat is voor mij voldoende. Mijn inspiratiebronnen zijn heel divers: het kan binnenhuisarchitectuur, architectuur, het landschap of geluiden uit de samenleving zijn. Naast het schilderen werk ik ook met grafische technieken, waarbij foto’s het uitgangspunt zijn. In het algemeen is het werk een informatieoverdracht én een ervaring.

Marja van Bijlevelt

Ik maak abstracte vormen, wandobjecten. In mijn huidige werk verken ik de relatie tussen de domeinen van het natuurlijke en het kunstmatige en verwerk deze op meerdere manieren in mijn objecten. Strakke, industriële contouren gaan ongemerkt over in vloeiende organische lijnen. De kleuren van natuur zoals van vegetatie en huid, grenzen aan kleuren van ‘het industriële’ en ‘het gemaakte’. Ook de materialen die ik gebruik, enerzijds epoxy en kunsthars, anderzijds aarde, belichamen de ontmoeting tussen de twee domeinen.

Er dient zich steeds de vraag aan: wat is de betekenis van ‘natuurlijk’ en wat van ‘kunstmatig’? Hoe verhouden deze concepten zich tot elkaar in beeld en vorm en is er een grens tussen die twee?

Renata Bauer

In de dienst van 18 februari zal aandacht worden besteed aan deze kunst.

Agenda