Kerkdienst o.l.v. ds. Jan van Aller

Kerkdienst o.l.v. ds. Jan van Aller
Datum 29 oktober 2023
Tijd 10:30 uur

Voorganger ds. Jan van Aller

Organist: Hans Jacobi

Thema dienst: ‘Een bijsluiter bij de bijbel’

Even voorstellen: Jan van Aller, geestelijk verzorger politie Amsterdam

Geboren en opgegroeid in Waalre als protestant in een overwegend katholieke omgeving: de oecumenische inslag zat er al vroeg in – en is nooit verdwenen.

In Leiden studeerde ik theologie, met de nadruk op de exegese van het Nieuwe Testament en in bredere zin, de omgang met taal: zowel de taal van de bronnen, als de taal ( levensverhalen)  van mensen. Ook die fascinatie is net zo sterk als toen.

Van 1993 – ’98 was ik predikant in Rotterdam – IJsselmonde. Daarna de overstap naar ‘zee’ : tot 2007 was ik Vlootpredikant bij de Koninklijke Marine.  Daarna weer gemeentepredikant, achtereenvolgens in Uitgeest en Haarlem.

Sinds 2020 jaar ben ik werkzaam als een van de 12 Geestelijk Verzorgers bij de Politie. Dat is een nieuwe loot aan de tak van plekken waar geestelijke verzorging is, zoals b.v. al langer in ziekenhuizen , gevangenissen en bij Defensie. Een bijzondere werkomgeving!

Muziek is altijd een van de rode draden in mijn leven geweest; ik speel veel (piano) en graag, solo of kamermuziek en liedbegeleiding.

Ik ben getrouwd met Marthe de Vries, zij is sinds 2019 een van de predikanten van de Geertekerk.  Onze drie dochters studeren in Amsterdam resp. Kopenhagen.  Sinds 2021 wonen we in De Bilt, met de prachtige bossen en velden als onze achtertuin.

Jan van Aller

De kerkdienst is live, of terug te kijken via Kerk TV.

Liturgie

Agenda