Filmcafé met de film Layla M is afgelast

Filmcafé met de film Layla M is afgelast
Datum 31 oktober 2020
Tijd 15:00 uur

Layla M. Filmcafé met Reinhold Philipp

Helaas kunnen we niet meer afsluiten met een gezamenlijke maaltijd. In de tuinzaal is het niet goed mogelijk voldoende afstand te bewaren. Ook om die reden, zullen we na de film in de kerkzaal blijven en gaan daar met elkaar in gesprek, eventueel onder het genot van een hapje en een drankje. Daarom is ook de aanvangstijd vervroegd.

Deze film was al gepland voor het vorige seizoen maar werd afgelast. Het thema van deze film past ook heel goed bij het nieuwe jaarthema.

Layla M (2016)

De 18-jarige moslima Layla is een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst, geboren en getogen in Amsterdam. Met haar ouders, oma en broer woont ze in Amsterdam West. Layla is niet op haar mondje gevallen. Ze doet eindexamen vwo en speelt fanatiek voetbal. Maar ze voelt zich steeds minder thuis in Nederland. Ze stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het islamitische geloof. Langzamerhand zet ze zich steeds meer af tegen de liberale opvattingen van haar ouders en sluit zich aan bij een groep radicale moslims.

Ze vindt een wereld die haar idealen voedt en verscheurt.

Samen film kijken en vervolgens met elkaar delen wat we hebben gezien en wat ons raakte.

In verband met de corona maatregelen is opgave verplicht via 070-3250779 of remondenhaag@hetnet.nl

Agenda