Film en gesprek met de film Layla M

Film en gesprek met de film Layla M
Datum 13 november 2021
Tijd 15:00 uur

Layla M

Filmcafé met Reinhold Philipp

Samen film kijken en vervolgens met elkaar delen wat we hebben gezien en wat ons raakte.

We hebben de afgelopen jaren (pre-corona) het filmcafé afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Het is goed mogelijk om in de kerkzaal op een veilige afstand van elkaar naar de film te kijken. Maar bij de maaltijd in de tuinzaal is de afstand niet mogelijk. Daarom sluiten we voorlopig het filmcafé niet af met een gezamenlijke maaltijd. De aanvangstijd is vervroegd. Na de film blijven we in de kerkzaal en gaan daar met elkaar in gesprek (evt. onder het genot van een hapje en een drankje).

Deze film was al twee keer eerder geprogrammeerd, maar moest om verschillende redenen worden afgelast.

Layla M (2016)

De 18-jarige Layla is geboren en getogen in Amsterdam, maar voelt zich als moslima met een Marokkaanse achtergrond steeds minder thuis in Nederland. Zij doet eindexamen VWO, speelt fanatiek voetbal en is niet op haar mondje gevallen. Maar steeds meer stoort ze zich aan het negatieve beeld over Marokkanen en het islamitische geloof en zet ze zich toenemend af tegen de liberale (geloofs-)opvattingen van haar ouders.

Langzamerhand radicaliseert Layla en sluit ze zich aan bij een groep radicale moslims. Ze vindt een wereld die haar idealen voedt en verscheurt.

Toegang € 7,50

 

 

Agenda