Film en Gesprek

Film en Gesprek
Datum 10 februari 2018
Tijd 16:00 uur
Entree
€15,-

Filmcafé met Reinhold Philipp

Samen film kijken en vervolgens met elkaar delen wat we hebben gezien en wat ons raakte. Daarna met elkaar de maaltijd delen. 

 

Departures

Daigo Kobayashi (Masahiro Motoki) is een getalenteerde cellist wiens orkest plotseling wordt ontbonden. Wegens geldgebrek besluit hij met zijn verloofde terug te keren naar zijn geboortedorp, waar hij door een typefout werk vindt bij een uitvaartbedrijf. In Japan wordt er gewoonlijk neergekeken op uitvaartverzorgers, en zijn omgeving reageert dan ook weinig enthousiast op zijn nieuwe loopbaan. Desondanks raakt Daigo steeds meer bedreven in de officiële rituelen en steeds meer gesteld op zijn werk als portier tussen leven en dood. Door de bijna dagelijkse confrontatie met de dood begint hij in te zien waar het in het leven werkelijk om draait.

Dit Japanse drama werd zeer goed ontvangen op filmfestivals over de hele wereld en won daarnaast ook de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

NB: I.v.m. de gezamenlijke maaltijd is opgave verplicht; vóór 5 februari, dit kan via een intekenlijst in de hal van de kerk of via het bureau van de kerk: tel. 070 3250779. E-mail: remondenhaag@hetnet.nl

 

 

 

 

 

Agenda