Silence / Filmcafé met Sigrid Coenradie

Silence / Filmcafé met Sigrid Coenradie
Datum 25 november 2017
Tijd 16:00 uur
Entree
€ 15,-

Inleiding op de film.

Eten in Japanse stijl, met misosoep en sushi’s. 

Bekijken van (delen van) de film en dan een nagesprek.

Silence

Martin Scorsese werkte een decennium aan de verfilming van het boek Silence (Stilte), het meesterwerk van de Japanse auteur Shusaku Endo. De film Silence schetst niet alleen op indrukwekkende wijze de vervolging van de vroege Japanse christenen, maar levert ook stof voor discussies over tal van levensbeschouwelijke thema’s. Denk daarbij aan verraad en trouw, geloof en twijfel en het zwijgen van God bij het leed in de wereld. Volgens acteur Liam Neeson draait het in de film om ‘de zoektocht naar geloof en de reden waarom wij op aarde zijn’.

De remonstrantse predikant Sigrid Coenradie promoveerde op: Plaatsbekleding in het literaire werk van Shusaku Endo. George Lau die de Japanse lunch verzorgt, is Asian Foodliefhebber. In februari organiseerden zij in Utrecht een succesvolle studiedag rond de film Silence. Organisatie, inhoud en catering van die dag ontlokten lovende reacties. Graag komen zij nu naar Den Haag.

I.v.m. de gezamenlijke maaltijd is opgave verplicht, vóór 21 november. Dit kan via een intekenlijst in de hal van de kerk of via het bureau van de kerk: tel. 070 3250779; of e-mail naar: remondenhaag@hetnet.nl .

NB –  Het is ook mogelijk om alleen aan de eerste twee delen (inleiding en film) deel te nemen. De kosten zijn dan € 5, -. Wie ook deel wil nemen aan het nagesprek en het eten betaalt € 15, – voor het geheel. Voor het eten moeten we om praktische redenen een maximum aantal van 30 hanteren. Bij de opgave daarom graag duidelijk vermelden of met of zonder eten (en evt. vegetarisch).

Lees hier een blog over de film Silence, Je geloof afvallen kan een daad van liefde zijn.

 

 

Agenda