Weerzien met Museum De Pont

Weerzien met Museum De Pont
Datum 30 januari 2018
Tijd 09:47 uur

Museum De Pont in Tilburg

Er is een overzichtstentoonstelling van 25 jaar verzamelen en exposeren.

30 januari dus de excursie naar Museum De Pont. Het museum is gevestigd in een voormalige wolspinnerij die door het Amsterdamse bureau Benthem Crouwel Architecten is verbouwd tot een ruimte waar hedendaagse kunst optimaal tot haar recht kan komen. De monumentale oude fabriek met de grote, lichte zaal en de intieme ‘wolhokken’ vormt een prachtige omgeving voor de vele kunstwerken.

De Pont is vernoemd naar de jurist en zakenman Jan de Pont (1915-1987) uit wiens nalatenschap in 1988 een stichting ’ter stimulering van de hedendaagse kunst’ kon worden opgericht.

De Pont is sinds september 1992 voor het publiek geopend en kan dankzij het legaat van de stichter functioneren zonder gebruik te maken van overheidssubsidies of sponsoring.

Het museum verzamelt niet in de breedte maar in de diepte, waarvoor een drietal grote tentoonstellingen per jaar de voedingsbodem leveren. Daarnaast worden er kleinere solo-exposities in de projectzaal georganiseerd die niet direct met de verzameling in verband staan.

De tentoonstelling “Weerzien” duidt op het jubileum en biedt een overzicht van de afgelopen 25 jaren. Een verrassende expositie, ook al zou je alle exposities van deze jaren hebben gezien.

We vertrekken te 09:47 uur van station Den Haag Centraal. Na opgave ontvangt u kort te voren een uitgebreid programma. U kunt zich nu al aanmelden (zo u wilt voor alle excursies) via J.Zwaan25@kpnplanet.nl

Agenda