Samen naar de film

Samen naar de film
Datum 29 juli 2019
Tijd 16:15 uur

In LE JEUNE AHMED,

de nieuwe film van de regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne (DEUX JOURS, UNE NUIT; LE GAMIN AU VELO), worstelt de 13-jarige Ahmed met de idealen van zijn geloof en de verleidingen van het leven.

Wanneer Ahmed zich volledig op zijn geloof stort, herkent zijn omgeving de tiener niet meer terug. Zijn leraren maken zich zorgen om zijn extremistische interpretaties van de Koran en thuis zoekt hij ruzie met zijn moeder en zussen. Terwijl Ahmed steeds meer in zijn religie opgaat, ziet zijn omgeving met lede ogen aan hoe hij steeds verder van hen verwijderd raakt. Na een heftig incident moet Ahmed besluiten hoe ver hij wil gaan.

LE JEUNE AHMED ging in première op het Filmfestival van Cannes en won de Palm voor Beste Regisseur. De gebroeders Dardennes zijn kind aan huis bij het Franse festival en wonnen al twee keer de Gouden Palm; in 1999 met ROSETTA en in 2005 met L’ENFANT. Ook hun andere films LE SILENCE DE LORNA, LE GAMIN AU VÉLO en DEUX JOURS, UNE NUIT vielen in de prijzen in Cannes.

Regisseurs: Jean Pierre en Luc Dardenne
Met: Idir Ben Addi, Miriem Akheddidu, Olivier Bonneau, Victoria Bluck
Land: België
Jaar: 2019
Duur: 84 minuten
Taal: Frans, Arabisch
Ondertiteling: Nederlands
Wanneer: maandag 29 juli 2019
Tijd: 16:15 uur
Waar: het Filmhuis Den Haag, Spui 191, Den Haag
Je hoeft je niet aan te melden. Als je wilt, kom je gewoon naar het Filmhuis, koopt een kaartje en we zien elkaar in het Café of op het terras van het Filmhuis. Tijdig tevoren zal ik aanwezig zijn; tevoren mag er ook best nog iets worden gedronken.
Na afloop kunnen wij nog iets drinken en over de film napraten.
Met vriendelijke groet,
Jacques Zwaan
REMONSTRANTEN gaan naar de film

Agenda